طراحی استراکچر بسته بندی
طراحی استراکچر بسته بندی، قدم اول در طراحی بسته بندی مقوایی و کارتنی است. منظور کلی از طراحی استراکچر تعیین شکل بسته بندی است. اما این فقط در شکل ظاهر خلاصه نمیشود. بلکه اینجا منظور از شکل، وجه کاربردی بسته بندی است.
در صنف چاپخانهدارن و تولیدکنندگان بسته بندی بیشتر از واژه طرح تیغ بجای استراکچر استفاده میشود. اما این دو واژه در مفهوم تفاوت بزرگی با یکدیگر دارند. برای طراحی یک استراکچر عوامل زیادی مورد بررسی قرار میگیرند. اما طرح تیغ صرفن فایل خروجی طراحی استراکچر برای تولید قالب تیغ است.
عوامل مؤثر بر طراحی استراکچر بسته بندی
- میزان آسیب پذیری محصولی که قرار است برای آن بسته بندی طراحی شود.
- شکل، اندازه و وزن محصولی که قرار است برای آن بسته بندی طراحی شود.
- کاربرد بسته بندی. (فقط یک محافظ است، یا عامل فروش نیز هست؟)
- مواد اولیه تولید بسته بندی (مقوا، مقوا دوپلکس، ورق فلوتینگ و …)
- روش حمل و انبارداری محصول پس از قرار گرفتن در بسته بندی.
- تکنیک چاپ بسته بندی (افست، فلکسو، سیلک و …)
طراحی استراکچر از نظر تخصصی در حیطه شغلی طراحی صنعتی دسته بندی میشود. هرچند گاهی برخی طراحان گرافیک بسته بندی نیز توانایی خود در این عرصه را به رخ میکشند.
گاهی طراحی استراکچر علاوه شکل بسته بندی شامل منقسمها و محافظهای درون جعبه نیز میشود. برای مثال جعبه یک دست لیوان شیشهای را درنظر بگیرید. اگر منقسمهایی با متریال مناسب، بین لیوانها قرار نگیرد. جعبه هر چقدر هم که محکم باشد باز هم لیوانهای درون آن خرد میشوند. منقسمها و محافظها همیشه مقوایی نیستند بلکه گاهی از یونولیت، انواع فوم یا متریالهای دیگر نیز استفاده میشود.
خلاقیت در طراحی استراکچر
مهم است که در طراحی استراکچر همانقدر که به مسائل فنی اهمیت داده میشود، خلاقیت نیز مورد توجه قرار گیرد. یک بسته بندی خلاقانه میتواند بیش از آنچه فکر میکنید در فروش محصول مؤثر باشد. خلاقیت در طراحی استراکچر میتواند شامل موارد زیادی شود. اینجا به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
- استفاده از پنجرههای خلاقانه
- به کار بردن خط تیغها و خطتاهای خلاقانه
- توجه به شکل چیدمان بسته بندی در قفسه فروشگاه
- ایجاد امکاناتی برای راحتی خریدار در حمل بسته بندی.
دیدگاهتان را بنویسید