ماجراجویی در دنیای بسته بندی

نقره کوب

۵ مهر ۱۴۰۰
administrator پک باز

نقره کوب و طلاکوب هر دو یک روش چاپ هستند. نقره کوب برای انتقال رنگ نقره‌ای و طلاکوب برای انتقال رنگ طلایی بر روی کار چاپی کاربرد دارند. البته رنگ‌های محدود دیگری هم با این روش قابل چاپ هستند. اما از آنجایی که رنگ‌های طلایی و نقره‌ای بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند به این روش چاپی نقره کوب یا طلاکوب گفته می‌شود.

نقره کوب
نقره کوب

روش کار

نقره کوب به دو روش دستی و ماشینی انجام می‌شود. برای هر دو روش باید ابتدا یک کلیشه فلزی ساخته شود. نقاطی از طرح که باید نقره‌کوب شوند، روی کلیشه برجسته می‌شوند. کلیشه با فشار بر یک ورق بسیار نازک نقره اندود رنگ نقره ای را به کار چاپی منتقل می‌کند.

طلاکوب

نقره کوب دستی

از این روش بیشتر برای چاپ نقره روی جلد پایان‌نامه‌های دانشگاهی یا روی جلد سررسید استفاده می‌شود. کلیشه روی یک پرس برقی یا دستی کوچک بسته می‌شود. ورق نقره بین کلیشه و جلد کتاب قرار می‌گیرد و رنگ قره ای آن با فشار پرس، طبق برجستگی‌های کلیشه به جلد کتاب منتقل می‌شود.

نقره کوب ماشینی

نقره‌کوب روی بسته بندی مقوایی با روش ماشینی انجام می‌شود. معمولن از این روش برای چاپ رنگ نقره ای روی بسته بندی آرایشی و بهداشتی یا روی جعبه عطر و ادکلن یا هارد باکس که جعبه هایی گرانقیمت و پرزرق و برق هستند استفاده می‌شود.

در روش ماشینی کلیشه روی سطحی صاف در قسمت پایین دستگاه بسته می‌شود. یک سیلندر فلزی افقی و سنگین در بالای کلیشه قرار دارد. مقوا به دور سیلندر می‌گردد. رول ورق نقره ای در میان این دو قرار می‌گیرد. درست زمانی که سیلندر و کلیشه بر هم مماس می‌شوند، فشار سیلندر بر کلیشه موجب می‌شود رنگ نقره ای ورق که بین سیلندر و کلیشه قرار دارد به سطح مقوا منتقل شود.

طلاکوب

ورق نقره

امروزه این ورق ها به صورت رول در رنگ‌های مختلف عرضه می‌شوند. اما متداول ترین رنگ آنها طلایی و نقره‌ای است. از آنجا که از ابتدا این روش چاپ برای انتقال رنگ طلایی و نقره ای روی سطوح استفاده می‌شده است به طلا کوب و نقره‌کوب معروف شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *