ماجراجویی در دنیای بسته بندی

سیلک

۱۲ بهمن ۱۳۹۹
administrator پک باز

نام کامل این چاپ سیلک اسکرین است. در زبان انگلیسی سیلک به معنی ابریشم و اسکرین به معنی مشبک است. چاپ سیلک به آن شکلی که از قدیم شناخته می‌شده تا ۴ دهه پیش، یکی از تکنیک‌های چاپ متداول در دنیا بود. اما اکنون بیشتر برای تولید آثار هنری با تیراژ پایین استفاده می‌شود. در این شیوه پارچه‌ای توری با سوراخ‌های بسیار ریز (اکنون از الیاف بافته پولیستر استفاده می‌شود) را روی یک چهارچوب فلزی یا چوبی می‌کشند. سپس توری را به ماده حساس به نور آغشته نموده و طرح را به وسیله نوردهی به توری منتقل می‌کنند. حالا شابلون آماده است.

روش استفاده از رنگ در چاپ سیلک

در چاپ سیلک برای هر رنگ باید یک شابلون ساخته شود. شابلون را روی سطحی که باید چاپ روی آن انجام گردد می‌گذارند. و رنگ را با کاردک لاستیکی که طول آن به اندازه عرض چهارچوب است، با فشار روی توری حرکت می‌دهند. رنگ به صورت منظم و یک دست از توری عبور کرده و طرح را روی سطح منتقل می‌کند. همانطور که پیدا است این روش بخصوص برای چاپ چند رنگ روشی بسیار کند است. طوری که حتی با ماشین سیلک شیت اتوماتیک نیز نمی‌توان در تعداد کار چاپ شده به تیراژ چاپ‌هایی نظیر افست و فلکسو نزدیک شد.

تا پیش از ابداع و پیشرفت چاپ دیجیتال، از تکنیک سیلک برای چاپ در تیراژ پایین روی لباس، شاپینگ بگ و نظایر آن استفاده می‌شد. اما این بخش نیز در سال‌های اخیر توسط انواع چاپ دیجیتال با سرعت و کیفیت بهتر انجام می‌گردد.

چاپ سیلک روی برد

آنجا که این نوع از چاپ گوی سبقت را از سایر چاپ‌ها ربوده است. چاپ مدارهای الکترونیک روی برد لوازم برقی است. از آمپرهای پشت فرمان خودروها گرفته. تا قطعات بسیار ریز در گوشی‌های تلفن همراه. همه با تکنیک سیلک و جوهر مخصوصی که با این روش روی برد منتقل می‌شود رسانا می‌شوند.

دستگاه سیلک روتاری

همچنین در سال‌های اخیر با تغییر شکل شابلون شیت به شابلون سیلندری. و تولید دستگاه‌های بزرگ و چند رنگ سیلک روتاری امکان چاپ سیلک روی انواع ظروف در فرم‌های گوناگون با تیراژ بالا فراهم شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *