ماجراجویی در دنیای بسته بندی

مقوا بهداشتی

10 شهریور 1400
administrator پیمان پاکزاد

مقوا بهداشتی به مقوایی گفته می‌شود که برای بسته بندی مواد غذایی کاربرد دارد. پیش از پرداختن به مقوای بهداشتی باید درباره تولید مقوا به نکاتی اشاره نماییم.

مقوا یک ورق کاغذی ضخیم است که از الیاف چوب، یا الیاف کاغذهای بازیافتی (آخال) یا ترکیبی از این دو تولید می‌شود.

حال به این دو جمله دقت کنید:

  • سفید بودن یا سفید نبودن یک مقوا درلیل بر بهداشتیبودن یا غیر بهداشتی بودن آن نیست.
  • غیر بهداشتی بودن یک مقوا دلیل بر غیر قابل استفاده بودن آن نیست.

در تولید مقوای بهداشتی فقط از الیاف چوب استفاده می‌شود. در حالی که در تولید مقواهای معمولی ترکیبی از الیاف چوب و الیاف کاغذ بازیافتی استفاده می‌شود. میزان کیفیت مقوا بستگی به درصد ترکیب این دو با هم دارد. هرچه مقدار الیاف کاغذ بازیافتی بیشتر باشد. مقوا در کیفیت پایین‌تری رتبه بندی می‎شود.

کاربرد مقوا بهداشتی

الیاف کاغذ بازیافتی با اینکه پیش از تولید مقوا شستشو و ضد عفونی می‌شوند اما باز هم مقداری آلودگی و باکتری در خود دارند. این میزان آلودگی درحالت معمول ضرری را متوجه انسان نمی‌کند. چرا که ما در طول روز سطوحی بسیار آلوده‌‌تر از این را لمس می‌کنیم. مانند دستگیره درها یا فرمان اتومبیل. اما برای تولید بسته بندی مواد غذایی که در تماس مستقیم با بسته بندی هستند باید از مقوای بهداشتی استفاده شود. بویژه اگر غذا گرم یا چرب یا مرطوب باشد. زیرا باکتری های موجود در الیاف کاغذ بازیافتی در تماس با گرما و رطوبت آزاد می‌شوند. بنابراین بهتر است در بسته بندی هایی نظیر بسته بندی فست فود، جعبه غذای بیرون بر، جعبه کیک، جعبه شیرینی و مواردی مانند این از مقوای بهداشتی استفاده شود.

متداول ترین مقوای بهداشتی مورد استفاده در صنعت بسته بندی ایران، مقوا ایندربرد است. اما اگر طرفدار مقوا سفید نیستید می‌توانید از مقوا نچرال کرافت به عنوان یک مقوا کرافت بهداشتی و مرغوب استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *